Jumaat, 4 Mac 2011

Kerabu Pahang




Cara Menyediakan:

1. Bersihkan daun kucai dan dikerat 2 cm. Bersih dan tuskan tauge.

2. Di dalam mangkuk besar, campurkan daun kucai, tauge, jintan hitam, cili padi, santan dan bawang merah. Gaul rata dan hidangkan.


Bahan-bahan:

100 gm daun kucai
100 gm tauge
1 sudu kecil jintan hitam - tumbuk halus
3 ulas bawang merah - tumbuk
10 tangai cili padi - tumbuk
1 cawan pati santan
Garam dan gula secukup rasa

Cara Menyediakan:

1. Bersihkan daun kucai dan dikerat 2 cm. Bersih dan tuskan tauge.

2. Di dalam mangkuk besar, campurkan daun kucai, tauge, jintan hitam, cili padi, santan dan bawang merah. Gaul rata dan hidangkan.
Bahan-bahan:

100 gm daun kucai
100 gm tauge
1 sudu kecil jintan hitam - tumbuk halus
3 ulas bawang merah - tumbuk
10 tangai cili padi - tumbuk
1 cawan pati santan
Garam dan gula secukup rasa

Cara Menyediakan:

1. Bersihkan daun kucai dan dikerat 2 cm. Bersih dan tuskan tauge.

2. Di dalam mangkuk besar, campurkan daun kucai, tauge, jintan hitam, cili padi, santan dan bawang merah. Gaul rata dan hidangkan.